Švestková studená omáčka je vyrobená dle tradičních receptur a obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vhodné jako příloha k letnímu grilování. Bez konzervantů.
Použití: Švestková omáčka je vynikajícím doplňkem ke zvěřině, uzeným masům i ke kachním nebo husím prsíčkům. Švestkovou omáčku lze využít jako základ všech omáček „na černý“ způsob, které se hodí na přelití steaků nebo grilovaných mas. Může se podávat i za studena k paštikám či klobásám.
Švestková omáčka je vhodná i pro vegetariány jako příloha k nejrůznějším typům sýra, toffu, sójovému masu či k fondue.
Složení: voda, švestky 38 %, cukr 23 %, víno 7 %, jablka 4 %, vinný ocet 4 %, sójová omáčka 3 % (sója, pšenice) sůl 2 %, koření, xanthan, konzervant sorbát draselný.
Průměrné výživové údaje | 100 g |
Sacharidy | 28,86 g |
z toho cukry | 20,97 g |
Tuky | 0,21 g |
Bílkoviny | 1,90 g |
Vláknina | 4,90 g |
Energetická hodnota | 500 kJ / 119 kcal |
Upozornění: Švestkovou studenou omáčku po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 2 měsíců od otevření. Studenou omáčku ze švestek skladujte v suchu a temnu.
Ručně sbíraná, míchaná, v rodině léty vyzkoušená a praktikovaná bylinná směs. Nepřekonatelná bylinná..
Semena lisovaná za studena. Opravdu jen vylisovaná semena Ostropestřce mariánského - nevíme jak výro..
Kostival lékařský (Symphytum officinale) v kvalitním vepřovém sádle. Z čerstvých bylin - ruční sběr...