Brusinková studená omáčka je vyrobená dle tradičních receptur a obsahuje vysoký podíl ovocné složky (brusinek). Vhodné jako příloha k letnímu grilování. Bez konzervantů.
Použití: Brusinková omáčka se hodí hlavně ke zvěřině, steakům, kachnímu masu a paštikám. Brusinková příchuť omáčky vynikne u svíčkové na smetaně, ke grilovanému a uzenému masu, plísňovým sýrům (především hermelín).
Složení: voda, cukr 20 %, brusinky 16 %, víno 6 %, jablka 6 %, datle 5 %, citrónová šťáva 3 %, vinný ocet, ibišek, sójová omáčka (sója, pšenice), koření, sůl 1 %, xanthan, konzervant sorbát draselný.
Průměrné výživové údaje | 100 g |
Sacharidy | 31,27 g |
z toho cukry | 30,17 g |
Tuky | 0,06 g |
Bílkoviny | 0,32 g |
Vláknina | 0,72 g |
Energetická hodnota | 550 kJ / 131 kcal |
Upozornění: Brusinkovou studenou omáčku po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 2 měsíců od otevření. Studenou brusinkovou omáčku skladujte v suchu a temnu.
Ručně sbíraná, míchaná, v rodině léty vyzkoušená a praktikovaná bylinná směs. Nepřekonatelná bylinná..
Semena lisovaná za studena. Opravdu jen vylisovaná semena Ostropestřce mariánského - nevíme jak výro..
Kostival lékařský (Symphytum officinale) v kvalitním vepřovém sádle. Z čerstvých bylin - ruční sběr...